Lody malinowe

Szybkie i proste w wykonaniu domowe lody, które zasmakują wszystkim domownikom.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • − 400 g Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • − 400 g mleka skondensowanego słodzonego
  • − 250 g malin + do dekoracji
  • − listki mięty do dekoracji (opcjonalnie)
  • − kilka kostek czekolady (do dekoracji)

Przygotowanie

Krok1

Schłodzoną śmietankę Łaciatą i mleko skondensowane wlewamy do miski i ubijamy na gęstą, śmietankową masę.



Krok 2

Maliny myjemy i odsączamy. Rozdrabniamy blenderem. Dodajemy powoli do masy śmietankowej



Krok 3

Całość ubijamy przez kolejne 30 sekund do uzyskania jednolitej masy.



Krok 4

Gotową masę przekładamy do pojemnika, umieszczamy w zamrażalniku do schłodzenia na kilka godzin.



Wskazówki

Lody możemy podać udekorowane listkami młodej mięty, świeżymi owocami oraz np. startą czekoladą.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.