Pizza na spodzie z kalafiora

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g kalafiora
  • 1 jajko
  • 50 g tartego sera Jantar
  • ulubione przyprawy do ciasta
  • ulubione składniki na pizzę

Przygotowanie

Przygotowanie:

Kalafiora pociąć na różyczki, ugotować i zblendować. Mocno odcisnąć z nadmiaru wody. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, połączyć z resztą składników i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i uformować placek. Na wierzch położyć ulubione składniki i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15-20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.