placki z porzeczkami

Autor:

mileneczka5

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 szklanka maki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 3 łyzeczki drobnych wiórków kokosowych,
  • 3\4 szklanki mleka Łaciate,
  • 2 łyzeczki cukru,
  • 1 łyzeczka cukru waniliowego,
  • 1\2 łyzeczki proszku do pieczenia,
  • 1 szklanka czerwonych porzeczek,
  • 1\2 szklanki czarnych porzeczek,
  • cukier puder,
  • masło Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

1. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia , cukrami oraz wiórkami. 2. Dodajemy jajko, mleko i wszystko razem dokładnie mieszamy.Następnie do masy dodajemy opłukane, obrane ze szczypułek kolorowe porzeczki, mieszamy. 3. Placki smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.