Pomidorowe udka z bazylią

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 kg udek z kurczaka
  • - 4 łyżki masła
  • - 6 pomidorów
  • - 4 cebule
  • - 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • - 1 czerwona papryka
  • - 1 marchewka
  • - 2 łyżki bazylii
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Udka podsmażamy na maśle, aż się zarumienią. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy drobno. Marchewkę i paprykę ścieramy na grubych oczkach.



Krok 2

Do udek dodajemy marchewkę i paprykę. Razem podsmażamy. Dodajemy pomidory, przecier, bulion i razem dusimy przez 25 minut. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 08:37:00

Extra

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.