Podpłomyki z serem żółtym

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g mąki pełnoziarnistej
  • ½ saszetki drożdży
  • 200 g sera żółtego Mlekpol
  • Sól i pieprz
  • 4 łyżki Mix Łaciate
  • Ulubione zioła

Przygotowanie

Krok 1

Mąki łączymy w misce. Drożdże i sól zalewamy 200 ml ciepłej wody i zagniatamy elastyczne ciasto. Pozostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem na około 30 minut.



Krok 2

Ciasto dzielimy na 4 części. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Każdy kawałek ciasta formujemy na płaski placek i układamy na blaszce.



Krok 3

Placki smarujemy Mix Łaciaty i posypujemy serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 20 minut, po tym czasie posypujemy podpłomyki ziołami i zapiekamy przez kolejne 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.