Sernik Fit bez tłuszczu

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Masa serowa

  • serek naturalny - 1 kg,
  • miód - 5 łyżek,
  • budynie śmietankowe bez cukru - 2 opak,
  • jajka - 4 szt

Dodatkowo

  • rodzynki - 1 garść,
  • herbatniki deserowe zbożowe - 230g,
  • masło do wysmarowania tortownicy

Przygotowanie

Krok 1

Masa serowa: serek przełożyć do miski. Białka oddzielić od żółtek, dodawać po jednym żółtku do serka, ucierać, dodając budynie w proszku i miód, zmiksować. Ubić z białek pianę na sztywno, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką.



Krok 2

Na dnie tortownicy wyłożyć herbatniki, wylać masę serową, włożyć tortownicę z serkiem do nagrzanego piekarnika do 180 stop. Piec przez 40 minut. Sernik po upieczeniu, zostawić w piekarniku do ostudzenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.