Pyszny pomidorowy kapuśniak domowy to smaczna zupa z kapusty głowiastej białej z dodatkiem przecieru pomidorowego. Sprawdza się jako posiłek obiadowy, ale też idealne danie na ciepłą kolację. Polecany jest dla całej rodziny.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Mięso dokładnie myjemy, umieszczamy w garnku i zalewamy 2 l wody. Gotujemy ok. godziny, po czym usuwamy mięso z bulionu.
Do powstałego wywaru dodajemy sól i pieprz. Kapustę kroimy w piórka i również dodajemy do wywaru. Całość gotujemy przez ok. 15 minut.
Obieramy, drobno kroimy i dodajemy do wywaru marchew z pietruszką. Całość gotujemy jeszcze przez 10 minut.
Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, po czym umieszczamy je wraz z przecierem pomidorowym w wywarze. Gotujemy do czasu, aż warzywa staną się całkiem miękkie.
Dodaj komentarz