Grzyby oczyść, wysusz i pokrój na plastry. Cebulę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojoną cebulę, zamieszaj i smaż na małym ogniu razem z grzybami aż cebula się zeszkli, ale nie dłużej niż 5 minut.
Wbij jajka do miski, ubijaj mikserem przez 3 minuty na wysokich obrotach. Dzięki temu omlet będzie bardziej puszysty. Dodaj mleko, ok 1/3 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu, zamieszaj.
Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój na ósemki lub grube plastry. Przełóż na podsmażone grzyby z cebulą. Nie mieszaj. Następnie rozłóż plastry rolady ustrzyckiej.
Przelej jajka na patelnię, posyp z wierzchu posiekaną natką pietruszki, przykryj pokrywką i duś przez ok 3-4 minuty.
Następnie zdejmij pokrywkę, szybkim ruchem odwróć omlet i smaż przez 2-3 minuty aż jajka się zetną. Podawaj od razu.
Dodaj komentarz