Pomidory nadziewane watróbką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 20 dag wątróbki z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 szkl. ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 łyżki białego wina
  • 1 łyżka majeranku
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Wątróbki umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę.



Krok 2

Cebulę drobno posiekać, razem z wątróbką podsmażyć na oliwie. Oprószyć solą i pieprzem, dodać majeranek, ryż, wino, wymieszać, przyprawić do smaku.



Krok 3

Pomidory umyć, osuszyć, odciąć piętki, usunąć miąższ z nasionami, napełnić nadzieniem z ryżu i wątróbki, przykryć piętkami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do nagrzanego do 190°C piekarnika i zapiekać około 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.