Czosnkowe kotlety z kurczaka

Jeśli lubisz czosnkowe klimaty, jest to przepis zdecydowanie dla Ciebie. Danie nie wymaga dużo pracy, jest proste, tanie i co najważniejsze - bardzo smaczne!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 kg piersi z kurczaka
  • - ½ szklanki oleju
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 10 ząbków czosnku
  • - 1 pęczek rozmarynu
  • - 1 pęczek bazylii
  • - 1 szklanka białego wina
  • - 250 g pieczarek

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy z olejem, solą i pociętą bazylią. Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy i nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.



Krok 2

Kurczaka obsmażamy na patelni, aż się zarumieni, po czym dodajemy pokrojone pieczarki, następnie dusimy je razem przez 5 minut. Dolewamy wino i dusimy jeszcze przez 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.