Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Jarmuż dokładnie oczyścić, porwać na kawałki. Wrzucić na rozgrzany olej kokosowy i podsmażyć przez około 1-2 minuty, aż liście lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia.
Rozwinąć płat ciasta francuskiego. Ułożyć na nim jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę.
Oprószyć papryką ostrą, słodką, świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli.
Na wierzchu ułożyć ser żółty pokrojony w paski.
Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec przez około 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180°C.
Dodaj komentarz