Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opak. ciasta francuskiego
  • Kilka liści jarmużu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • ½ papryki zielonej
  • 100 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • Sól himalajska
  • Pieprz czarny
  • Papryka słodka mielona
  • Papryka ostra mielona
  • Jajko do posmarowania

Przygotowanie

Krok 1
Jarmuż dokładnie oczyścić, porwać na kawałki. Wrzucić na rozgrzany olej kokosowy i podsmażyć przez około 1-2 minuty, aż liście lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia.

Krok 2
Rozwinąć płat ciasta francuskiego. Ułożyć na nim jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 3
Oprószyć papryką ostrą, słodką, świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli.

Krok 4
Na wierzchu ułożyć ser żółty pokrojony w paski.

Krok 5
Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.

Krok 6
Piec przez około 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180°C.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.