Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem

4.50
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Ania321

Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze

Składniki

Składniki:

1 opak. ciasta francuskiego

Kilka liści jarmużu

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

½ papryki zielonej

100 g żółtego sera

1 łyżeczka oleju kokosowego

Sól himalajska

Pieprz czarny

Papryka słodka mielona

Papryka ostra mielona

Jajko do posmarowania

Przygotowanie

Krok 1
  • Jarmuż dokładnie oczyścić, porwać na kawałki. Wrzucić na rozgrzany olej kokosowy i podsmażyć przez około 1-2 minuty, aż liście lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia. 
Krok 2
  • Rozwinąć płat ciasta francuskiego. Ułożyć na nim jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. 
Krok 3
  • Oprószyć papryką ostrą, słodką, świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli. 
Krok 4
  • Na wierzchu ułożyć ser żółty pokrojony w paski. 
Krok 5
  • Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. 
Krok 6
  • Piec przez około 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180°C.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0