Przecier z jabłek

Przecier z jabłek idealnie sprawdzi się do domowego jabłecznika lub jako dodatek do naleśników. Na pewno zasmakuje również dzieciom.

Osób: 2-3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2-3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1kg jabłek
  • - ¼ szklanki wody

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka umyć, wykroić gniazda nasienne, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki.



Krok 2

Do rondla wlać wodę i pokrojone jabłka, rozgotować pod przykryciem. Jeżeli mus jest mało słodki, można dodać trochę cukru.



Krok 3

Nakładać gorący do słoików, zakręcić, owinąć ręcznikiem i zostawić do wystygnięcia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.