Pyszne danie obiadowe dla całej rodziny. Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym - jednak nie takie zwyczajne, w środku skrywają miłą niespodziankę.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Mięso mielone przyprawiamy. Nabieramy część mięsa i rozpłaszczamy na ręce. W środku umieszczamy łyżeczkę mozzarelli. Zaklejamy pulpety i lekko podsmażamy na oleju.
Formujemy niewielkie kotlety, lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z obu stron.
Koncentrat pomidorowy przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Zagotowujemy, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą 12% zmieszaną z mąką. Dusimy 5 minut i dodajemy pulpety. Całość dusimy ok. 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Dodaj komentarz