Rillette z łososia

Wykwintne rillette z łososia to przekąska, podawana na niewielkich grzankach, krakersach lub liściach cykorii. Ważne, by podać je tak, by można było je jeść bez używania sztućców, na stojąco. Co istotne, przygotowanie ich zajmuje dosłownie 15 minut.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 150 g upieczonego łososia
  • - 70-80 g wędzonego łososia
  • - Sok z ½ cytryny i łyżeczka startej skórki
  • - 2-3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • - 1 łyżka masła
  • - 1 łyżeczka musztardy
  • - 3-5 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - sól
  • - czarny świeżo zmielony pieprz
  • - ulubione pieczywo

Przygotowanie

Krok 1

Łososia wędzonego i upieczonego siekamy bardzo drobno lub rozdrabniamy rękoma.



Krok 2

Masło rozcieramy ze śmietanką Łaciatą, łączymy z musztardą i drobno posiekaną rybą i szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Krok 3

Gotowe rillette z łososia nakładamy do miseczki i podajemy z ulubionym pieczywem.



Wskazówki

Pastę można podać również na krakersach lub słonych ciastkach.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.