Zupa pomidorowa z brokułami

Zupa pomidorowa z brokułami to wspaniałe danie polecane na niedzielny obiad. Smaczna, zdrowa, tania i bezmięsna – tak w skrócie można opisać to danie.

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1,5 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 6 łyżek przecieru pomidorowego
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 2 brokuły
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka rozmarynu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka

Przygotowanie

Krok 1

Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w bulionie warzywnym. Przyprawiamy. Gotujemy bulion aż do momentu, kiedy warzywa będą miękkie.



Krok 2

Do bulionu dodajemy brokuły i przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze 5 minut.



Krok 3

Dolewamy śmietankę Łaciatą i gotujemy kolejne 5 minut.



Krok 4 

Zupę pomidorową podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.