Prażona ciecierzyca z sezamem

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 250 g suchej ciecierzycy
  • 2 łyżki mielonej słodkiej papryki( lub inna ulubiona przyprawa)
  • 2 łyżki oliwy z Oliwek
  • sól
  • sezam


Przygotowanie

Krok 1

Ciecierzycę moczymy w wodzie całą noc.



Krok 2

Następnego dnia mieszamy w plastikowym pudełku oliwę, paprykę i odrobinę soli. Do mieszanki dodajemy odsączoną ciecierzycę. Zamykamy pudełko i mieszamy całość.



Krok 3

Nastawiamy piekarnik na 190 stopni. Następnie ciecierzycę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na 30-40 minut. Na ostatnie 10 minut posypujemy ciecierzycę sezamem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.