Rolada mięsno-serowa w boczku

Do niskokalorycznych z pewnością nie należy. Zdecydowanie nie dla osób na diecie. Jeśli jednak masz ochotę na odrobinę niezdrowej, ale pysznej kuchni - spróbuj koniecznie!

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g szynki wieprzowej
  • 300 g boczku w plasterkach
  • 150 g sera żółtego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę myjemy, osuszamy i kroimy tak, aby powstał 1 duży płat, który następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Na płacie układamy starty ser i zawijamy w roladę, którą następnie szczelnie owijamy w plasterki boczku.



Krok 2

Nagrzewamy piekarnik na 170°C. Roladę smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, aż boczek wyraźnie się zarumieni. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i dusimy jeszcze ok. 15 minut pod przykryciem, w temperaturze 170°C.



Krok 3

Podajemy np. z sosem czosnkowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.