Do niskokalorycznych z pewnością nie należy. Zdecydowanie nie dla osób na diecie. Jeśli jednak masz ochotę na odrobinę niezdrowej, ale pysznej kuchni - spróbuj koniecznie!
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Szynkę myjemy, osuszamy i kroimy tak, aby powstał 1 duży płat, który następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Na płacie układamy starty ser i zawijamy w roladę, którą następnie szczelnie owijamy w plasterki boczku.
Nagrzewamy piekarnik na 170°C. Roladę smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, aż boczek wyraźnie się zarumieni. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i dusimy jeszcze ok. 15 minut pod przykryciem, w temperaturze 170°C.
Podajemy np. z sosem czosnkowym.
Dodaj komentarz