Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, rozpuścić, dodać 2-3 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki mąki, zamieszać, przykryć ściereczką, odłożyć w ciepłe miejsce na 10-15 minut. Pozostałą mąkę wsypać do drugiej miski, dodać resztę wody, spieniony rozczyn i wyrabiać około 5-6 minut. Odłożyć do wyrośnięcia.
Następnie dodać sól, przyprawą włoską do pizzy, olej i wyrabiać do momentu, aż ciasto będzie odchodziło od miski.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony w słupki boczek i por. Dodać posiekane pieczarki, smażyć do odparowania, połączyć z koncentratem, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto podzielić na 2-3 kawałki w zależności od wielkości patelni. Dno patelni wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć rozwałkowany kawałek ciasta.
Wyłożyć porcję przygotowanego farszu, posypać żółtym serem.
Piec pod przykryciem około 20 minut na największym palniku i na najmniejszym ogniu.
Dodaj komentarz