Rolada tiramisu

Autor:

Wioletta

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Masa śmietanowa

  • Śmietaną Łaciata 30%
  • 200 ml serek mascarpone Łaciaty
  • 200 g 4 żółtka
  • 100 g cukru pudru
  • szklanka mocnej kawy
  • 18 biszkoptów podłużnych

Przygotowanie

Krok 1

Biszkopty ułożyć w dwóch rzędach na folii spożywczej i nasączyć kawą. Wstawić do lodówki. Żółtka ubić z cukrem pudrem i podgrzewać na parze przez 10 minut. Masę ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Połączyć wystudzoną masę jajeczną z serkiem mascarpone na koniec dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na schłodzone biszkopty i zwinąć w roladę. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.



Wskazówki

Do masy można dodać kawałki czekolady.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.