Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Bakłażan umyć, pokroić w plastry, oprószyć solą i po 15 minutach opłukać, osuszyć.
Ser feta rozgnieść widelcem, dodać śmietankę i zmiażdżony czosnek, wymieszać.
Na plastry bakłażana włożyć porcję sera, zawinąć, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Na rozgrzanej oliwie rumienić z obu stron na złoty kolor.
Na rozgrzanej łyżce oliwy podsmażyć posiekany czosnek, dodać przecier pomidorowy i dusić około 10 minut. Pod koniec wsypać posiekane oregano i koperek, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Przed podaniem z roladek usunąć wykałaczki.
Dodaj komentarz