Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Lista składników

  • 2 filety z kurczaka
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 15-20 dag grzybów leśnych ( opieńki, podgrzybki)
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Papryka mielona
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Oczyszczone grzyby blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, połączyć z grzybami, podsmażyć, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.



Krok 2

Umyte filety z kurczaka osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Włożyć porcję farszu, zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną, oprószyć pieprzem i mieloną papryką. Włożyć do worka do pieczenia mięsa, skropić oliwą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce i włożyć na 30-40 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika.



Wskazówki

Z upieczonego mięsa przed podaniem usunąć nici.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.