Szaszłyki z szynką, boczkiem, cukinią, papryką i pieczarkami

Inne niż wszystkie. Bardzo oryginalne. Niespotykane. Pyszne szaszłyki z dodatkiem kiełbasy, szynki, boczku, cukinii, papryki, pieczarek, cebuli. Z pewnością zaskoczą gości.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 pętka dobrej jakości kiełbasy
  • 200 g szynki w plastrach
  • 200 g boczku w plastrach
  • 2 cebule
  • 200 g pieczarek
  • 1 mała cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Kiełbasę kroimy na plasterki. Cebulę, cukinię i pieczarki także kroimy w plastry. Paprykę kroimy w dużą kostkę.



Krok 2

Na patyczki od szaszłyków nabijamy na przemian wszystkie składniki. Gotowe szaszłyki posypujemy ziołami prowansalskimi i obsmażamy na gorącym grillu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.