Roladki z pieczarkami i boczkiem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg pieczeni wołowej
  • 2-3 łyżki musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 dag parzonego boczku
  • 1 cebula
  • 15 dag pieczarek
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki oliwy
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Pieprz
  • Liść laurowy
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 36%
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka mielonej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki kiszone pokroić wzdłuż na 4 części.



Krok 2

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na 7-8 porcji, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą, ułożyć plasterki boczku, pokrojoną w piórka cebulę, pieczarki i po 1 kawałku ogórka. Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną.



Krok 3

Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie, skropić oliwą, włożyć do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec na rumiano.



Krok 4

Następnie przestudzić, usunąć nici, włożyć do rondla, dodać sos który powstał podczas pieczenia mięsa, wlać odrobinę wody, dodać liście laurowe, sos sojowy i dusić pod przykryciem do miękkości.



Krok 5

Powstały podczas duszenia sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką i papryką, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.