Białą kiełbasę wyjąć z osłonki, rozgnieść widelcem.
Paprykę bez nasion i kiszone ogórki pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać, a pieczarki pokroić w plasterki.
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Następnie wyłożyć warstwę kiełbasy, ułożyć paprykę, pieczarki, cebulę i ogórki. Zwinąć roladki i zawiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami. Na rozgrzanej oliwie zrumienić ze wszystkich stron. Usunąć nici, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy i dusić do miękkości ( wywar z mięsa można zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i przygotować sos).
Dodaj komentarz