Roladki z warzywami i białą kiełbasą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 kotlety schabowe
  • 1 ząbek czosnku
  • 12-15 dag białej kiełbasy
  • ½ papryki zielonej
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 kiszony ogórek
  • 4-5 pieczarek marynowanych
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Białą kiełbasę wyjąć z osłonki, rozgnieść widelcem.



Krok 2

Paprykę bez nasion i kiszone ogórki pokroić w kostkę.



Krok 3

Cebulę posiekać, a pieczarki pokroić w plasterki.



Krok 4

Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.



Krok 5

Następnie wyłożyć warstwę kiełbasy, ułożyć paprykę, pieczarki, cebulę i ogórki. Zwinąć roladki i zawiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami. Na rozgrzanej oliwie zrumienić ze wszystkich stron. Usunąć nici, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy i dusić do miękkości ( wywar z mięsa można zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i przygotować sos).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.