Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
 Poziom trudności:  Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Na rozgrzanym smalcu zrumienić pokrojone w kostkę mięso.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę soli, przykryć i gotować.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Pod koniec dodać drobno posiekany czosnek i papryczkę chili, delikatnie podsmażyć.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Do półmiękkiego mięsa dodać pokrojoną w pół krążki marchewkę i podsmażone warzywa. Gotować do miękkości.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                Do kubeczka wlać śmietanę, dodać mąkę, mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Połączyć z miękkim mięsem, wsypać osączoną z zalewy fasolę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                
Dodaj komentarz