Danie atrakcyjne smakowo i cieszące oko swoim wyglądem. Samo zachęca do spróbowania. Polecane na niedzielny obiad lub przyjęcia. Może być podawane z dowolnym sosem jako mięso do obiadu lub samo jako ciepła albo zimna przystawka.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Mięso kroimy w grube i szerokie plastry. Rozbijamy plastry tłuczkiem, nadając im kształt krążków. Krążki obtaczamy w mące.
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Każdy krążek cielęciny posypujemy z obu stron mieszanką przypraw.
Na każdy krążek nakładamy po kolei plasterek sera, plasterek szynki i w środek połówkę przekrojonego wzdłuż korniszona oraz pasek papryki. Zawijamy małe ruloniki, spinając je na końcach wykałaczką lub obwiązując nitką.
Zraziki obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju z każdej strony. Jeśli mają być samodzielną potrawą, wykładamy je po usmażeniu na pergamin, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Jeśli mają być daniem obiadowym, łączymy je z dowolnym sosem (pomidorowym, grzybowym, pieczeniowym).
Dodaj komentarz