Rurki z kremem śmietankowy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto na rurki

  • 250 dag mąki
  • 250 dag masła Łaciate
  • 125 dag śmietanki 18% Łaciata

Krem do rurek

  • 200 ml śmietanki 36% Łaciata

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki zagniatamy, wałkujemy, wycinamy wstążki które okręcamy blaszane formy do rurek. Pieczemy 15 minut w 170 stopniach Celsjusza na złoty kolor.



Krok 2

200 ml śmietanki ubijamy z cukrem pudrem. Na koniec dodajemy rozpuszczone 2 łyżki żelatyny. Upieczone rurki szprycujemy kremem, posypujemy cukrem pudrem i gotowe! Pyszny, łatwy deser!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.