Risotto z parmezanem to tanie danie. Przyrządzisz je łatwo i szybko. Proste i pyszne danie.
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
W garnku podsmażamy pokrojoną drobno cebulę. Następnie wsypujemy ryż i smażymy całość koło 1 minuty. Ważne, aby ziarenka ryżu były oblepione tłuszczem.
Dodajemy wino. Gdy ryż wchłonie płyn, stopniowo podlewamy ryż bulionem. Kolejną porcję dodajemy w momencie wchłonięcia przez ryż poprzedniej. Gotujemy ryż około 20 minut.
Przyprawiamy do smaku solą. Dodajemy również 3 łyżki śmietanki Łaciatej. Całość mieszamy.
Gotowe risotto posypujemy sporą ilością startego parmezanu.
Dodaj komentarz