Zupa serowa z porem

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Średnie

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten

Składniki

Składniki:

3 kostki serka topionego

1 por

2 cebule

2 ząbki czosnku

3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego

3 łyżki masła Łaciate

½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%

2 łyżki mąki

1 łyżeczka pieprzu

1 łyżeczka soli

2 łyżki ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1
  • Czosnek i cebulę obieramy, drobno kroimy, a następnie obsmażamy na maśle. Dodajemy mąkę i mieszamy przez 3 minuty.
Krok 2
  • Całość zalewamy bulionem, przyprawiamy i dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy serki topione i śmietankę Łaciatą. Mieszamy i podgrzewamy, aż serki się rozpuszczą i całość się połączy.
Krok 3
  • Por myjemy i kroimy w plasterki, a następnie dodajemy do zupy.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0