Ryba z brokułami, marchewką i kaszą jęczmienną

Ryba z brokułami, marchewką i kaszą jęczmienną to kolorowe, smaczne i wyjątkowo pożywne danie, które wszystkim będzie smakować. Jest proste i szybkie w przygotowaniu, a efekt zachwyci każdego.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 600 g filetów z mintaja lub morszczuka
  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • po 150 g brokułów i marchwi
  • 2 cebule
  • 250 ml naturalnego bulionu warzywnego
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 koperek do dekoracji
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1

Filety kroimy na porcje i doprawiamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Gotujemy kaszę. Marchewkę kroimy w plasterki, brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w bulionie 15 minut.



Krok 2

Pokrojoną cebulę przesmażamy i z gotowymi warzywami dodajemy do kaszy.



Krok 3

Nastawiamy piekarnik na 180ºC. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Kaszę z dodatkiem warzyw przekładamy do naczynia żaroodpornego.



Krok 4

Na wierzch kładziemy rybę. Pieczemy ok. 30-40 minut w temperaturze 180ºC. Gotowe danie posypujemy koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.