Ryba z brokułami, marchewką i kaszą jęczmienną to kolorowe, smaczne i wyjątkowo pożywne danie, które wszystkim będzie smakować. Jest proste i szybkie w przygotowaniu, a efekt zachwyci każdego.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten
Bez laktozy
Filety kroimy na porcje i doprawiamy solą oraz pieprzem, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Gotujemy kaszę. Marchewkę kroimy w plasterki, brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w bulionie 15 minut.
Pokrojoną cebulę przesmażamy i z gotowymi warzywami dodajemy do kaszy.
Nastawiamy piekarnik na 180ºC. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Kaszę z dodatkiem warzyw przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch kładziemy rybę. Pieczemy ok. 30-40 minut w temperaturze 180ºC. Gotowe danie posypujemy koperkiem.
Dodaj komentarz