Kotlety schabowe z kolorowym nadzieniem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1/3 czerwonej i pomarańczowej
  • 1-2 boczniaki
  • 1/2 cebulki
  • 1/2 małej cukinii żółtej
  • 1 mały pomidor
  • 1/2 ząbka czosnku
  • oliwa
  • 1 jajko
  • Mąka
  • Płatki kukurydziane
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.



Krok 2

Na łyżce rozgrzanej oliwy podsmażyć pokrojoną cebulę i boczniaki.



Krok 3

Paprykę bez nasion i cukinię ze skórką pokroić w kostkę, wsypać do grzybów, wlać 1-2 łyżki wody i smażyć kilka minut.



Krok 4

Pod koniec wsypać pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, odparować, ostudzić.



Krok 5

Przygotowane nadzienie wyłożyć na płaty mięsa, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych, lekko dociskając.



Krok 6

Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.



Wskazówki

Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.