Rybne tymbaliki w galarecie

Świetna przystawka na święta i inne domowe przyjęcia. Tego typu galareta z ryby zawsze się udaje i wyśmienicie smakuje. Idealnie uzupełni świąteczny stół.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze, Seler

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze, Seler

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 400 g dowolnych filetów rybnych
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 pełna łyżka żelatyny
  • po 1 czerwonej i żółtej papryce
  • 5 łyżek groszku
  • 2 jaja
  • 500 ml naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 gałązka natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Do bulionu warzywnego dodajemy sprawioną i pokrojoną rybę, a następnie gotujemy 8 minut. Wyjmujemy ją i kroimy na części.



Krok 2

Papryki kroimy w kostkę, a włoszczyznę myjemy, zalewamy wodą i gotujemy wywar. Następnie przecedzamy, rozpuszczamy w nim żelatynę i doprawiamy.



Krok 3

Gotujemy jajka i dzielimy je na części. Składniki galarety układamy w kilku naczyniach, zalewamy żelatyną i wstawiamy do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.