Proste i szybkie w przygotowaniu krewetki z dodatkiem pora i rozmarynu zapiekane w cieście francuskim to danie, które miło zaskoczy każdego gościa. Nie wymaga dużo pracy – a pięknie się prezentuje i wybornie smakuje
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Pora kroimy w plastry. Krewetki oczyszczamy.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy sos sojowy z czosnkiem i w tak powstałej marynacie marynujemy krewetki i plastry pora przez 30 minut.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Odsączamy krewetki i pora. Z ciasta francuskiego wycinamy 12 okręgów, które umieszczamy w foremkach do babeczek.
Do każdej foremki wkładamy krewetki, pora, gałązki rozmarynu, a następnie posypujemy parmezanem. Pieczemy przez około 15 minut, aż ciasto francuskie się zarumieni.
Dodaj komentarz