Ryż cynamonowy

Masz ochotę na słodkie śniadanie? Albo na szybką przekąskę? Ryż na mleku sprawdzi się idealnie!

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 szklanka mleka UHT Łaciate 3,2%
  • 1 szklanka borówek
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • laska cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy ryż będzie miękki, dodaj mleko i ponownie zagotuj. Wsyp odrobinę cynamonu, dodaj syrop klonowy.



Krok 2

Przełóż ryż do miseczek, dodaj cynamon oraz borówki. Możesz udekorować danie laską cynamonu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.