Sałata lodowa z owocem kaki

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ główki sałaty lodowej
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1-2 łyżki rodzynek
  • ½ owocu kaki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 30%
  • Pieprz
  • Sól
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Sałatę dokładnie umyć, osuszyć, porwać lub posiekać na małe kawałki, włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, wymieszać. Dodać osączoną z zalewy kukurydzę i posiekane rodzynki.



Krok 2

Owoc kaki obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z sałatą, dodać majonez wymieszany z gęstą śmietaną, doprawić odrobiną pieprzu wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.