Sałatka jarzynowa z fasolą

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag ziemniaków
  • 15 dag marchwi
  • 10 dag selera
  • 10 dag pietruszki
  • 15 dag fasoli perłowej
  • 15 dag ogórka kiszonego
  • 15 dag groszku zielonego
  • 15 dag jabłek
  • 3 jajka na twardo
  • 10 dag pieczarek marynowanych
  • 250 ml majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Fasole opłukać, namoczyć na 12 godz i ugotować do miękkości, pod koniec gotowania lekko posolić.



Krok 2

Ziemniaki, marchew i seler obrać i ugotować. Jabłka i ogórki obrać.



Krok 3

Ugotowane warzywa, pieczarki, jajka i jabłka pokroić w kostkę, wsypać do miski, dodać fasole.



Krok 4

Majonez wymieszać z musztardą i połączyć z sałatką, doprawić do smaku .



Krok 5

Dowolnie udekorować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.