Muffinki kokosowo-ananasowe z chia

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ⅔ szklanki cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 jajko
  • ¾ szklanki mleka Łaciate
  • 80 ml oleju rzepakowego
  • ¼ ananasa świeżego

Przygotowanie

Krok 1

Ananasa obrać, usunąć zdrewniały środek i pokroić w kostkę.





Krok 2

W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i nasiona chia.



Krok 3

W drugiej misce wymieszać trzepaczką mleko z jajkiem i olejem.



Krok 4

Wlać składniki mokre do suchych, dodać ananasa i wymieszać krótko, tylko do momentu połączenia się składników.



Krok 5

Formę do mufiinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto łyżką. Piec około 17 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.