Kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i kapustą

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 100 g pieczarek
  • 1 duża garść kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę.



Krok 2

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i również pokroić w drobną kostkę.



Krok 3

Dodać posiekaną i zeszkloną na oliwie cebulę.



Krok 4

Dodać posiekaną natkę pietruszki.



Krok 5

Kapustę kiszoną dokładnie odcisnąć, a następnie pokroić na jak najmniejsze kawałki.



Krok 6

Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić pieprzem i solą. Formować kotleciki, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć kilka minut z obu stron, aż będą rumiane.



Krok 7

Po zdjęciu z patelni kłaść na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.