Sałatka krabowa

Kraby, choć mało popularne w naszym kraju, na pewno zasługują na chwilę uwagi. Warto dać szansę sałatce krabowej, która jest ciekawą alternatywą dla wegetarian. Pasuje do wielu okoliczności, sprawdzi się nie tylko na kameralnych przyjęciach czy spotkaniach, ale także na randce z ukochanym.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Skorupiaki

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Skorupiaki

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 opakowania paluszków krabowych
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 świeży szczypiorek
  • 3 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%
  • ⅓ łyżeczki pieprzu i soli

Dodatkowo

  • Listek natki pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Paluszki krabowe wyjmujemy z opakowania i kroimy do miski. Następnie odcedzamy kukurydzę.



Krok 2

Zabieramy się za krojenie ogórków w małą kostkę.



Krok 3

Po dodaniu ogórków do miski z pozostałymi składnikami, siekamy drobniutko czosnek, możemy rozgnieść go nożem w celu zmniejszenia części. Następnie dodajemy Śmietankę Łaciatą i posiekany szczypiorek. Całość trzeba delikatnie przemieszać i przyprawić solą oraz pieprzem.



Dodatkowo

Sałatkę przystroić możemy listkiem pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.