Sałatka makaronowa z tuńczykiem, kaki i dodatkami

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki sałatki:

  • 2 garście ugotowanego makaronu - u mnie świderek ale może być dowolny kształt,
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach - zalewa naturalna,
  • 1 dojrzały owoc kaki,
  • 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej,
  • parę plasterków czerwonej cebuli,
  • 1 łyżka kaparów w oleju z ziołami,
  • 1 łyżka oleju z ziołami z kaparów,
  • sól, pieprze do smaku,
  • kawałek czerwonej papryki

Przygotowanie

Krok 1 - wykonanie:

Na talerz dajemy makaron, wykładamy tuńczyka, dodajemy obrane i pokrojone w kawałki kaki, pokrojoną w małe paseczki czerwoną paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w plasterki czerwoną cebulę, kapary. Całość polewamy olejem z ziołami od kaparów i delikatnie oprószamy solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.