Marchewka z ananasem nadaje tej zupie niezwykłego charakteru. Smaczna, sycąca, polecana na obiad dla całej rodziny i nie tylko. Posmakuje zwłaszcza dzieciom. Prosta i tania.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Na rozgrzanym na patelni oleju kokosowym szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy pokrojony drobno czosnek i smażymy jeszcze przez 3 minuty.
Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę i umieszczamy w garnku razem z cebulą i czosnkiem. Dolewamy wodę i gotujemy na dużym ogniu.
Dodajemy sok ananasowy i gotujemy przez 15 minut do momentu, kiedy marchewka będzie miękka. Dodajemy również sok z limonki i mleko kokosowe. Całość miksujemy i gotujemy przez 10 minut.
Zupę przyozdabiamy liśćmi bazylii.
Dodaj komentarz