Sałatka pomidorowa z arbuzem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g miksu sałat z rukolą
  • 2 plastry arbuza
  • 1 pomidor czerwony
  • 1 pomidor żółty
  • ½ czerwonej cebuli
  • 125 g sera Mozzarella Mlekpol
  • Oliwa
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny
  • Miód

Przygotowanie

Krok 1

Do miski włożyć umytą rukolę. W miseczce wymieszać oliwę, sok z cytryny, miód, sól i pieprz. Rukolę zalać sosem i wymieszać.



Krok 2

Miąższ arbuza pokroić w kostkę i dodać do rukoli.



Krok 3

Usunąć szypułki z pomidorów i pokroić w kostkę. Dodać do sałatki.



Krok 4

Cebulkę pokroić w bardzo cienkie pióra, mozzarellę pokroić w drobną kostkę i dołożyć składniki do sałatki. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!



Wskazówki

Podawać ze świeżym pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.