Owoce granatu coraz częściej używane są w naszej kuchni. Owoce te, zawierają dużą dawkę witamin, a sałatki z ich udziałem smakują rewelacyjnie. Sałatkę przygotujesz w kilka minut.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Przygotowujemy granat. Wystarczy przekroić go na pół, skierować połowę pestkami w dół miski i mocno uderzyć nożem w owoc.
Kiedy pestki wypadną i znajdą się w misce, obieramy i kroimy pozostałe owoce - banana w plasterki, brzoskwinie i kiwi najlepiej w kostkę lub mniejsze kawałki.
Do całości dodajemy listki świeżej mięty.
Najlepszy granat, to ten dojrzały. Wystarczy lekko zapukać w owoc, dojrzały wyda charakterystyczny dźwięk, a niedojrzały żadnego.
Dodaj komentarz