Granatowa sałatka z kiwi

Owoce granatu coraz częściej używane są w naszej kuchni. Owoce te, zawierają dużą dawkę witamin, a sałatki z ich udziałem smakują rewelacyjnie. Sałatkę przygotujesz w kilka minut.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 dojrzały granat
  • - 2 banany
  • - 3 brzoskwinie
  • - 4 kiwi
  • - kilka listów świeżej mięty

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowujemy granat. Wystarczy przekroić go na pół, skierować połowę pestkami w dół miski i mocno uderzyć nożem w owoc.



Krok 2

Kiedy pestki wypadną i znajdą się w misce, obieramy i kroimy pozostałe owoce - banana w plasterki, brzoskwinie i kiwi najlepiej w kostkę lub mniejsze kawałki.



Krok 3

Do całości dodajemy listki świeżej mięty.



Wskazówki

Najlepszy granat, to ten dojrzały. Wystarczy lekko zapukać w owoc, dojrzały wyda charakterystyczny dźwięk, a niedojrzały żadnego.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.