Sałatka śledziowa z pieczarkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka śledzi w oleju
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/2 cebuli
  • 1 szkl. pieczarek marynowanych
  • 4-5 jajek
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie wyjąć z puszki do miski, rozdrobnić widelcem.



Krok 2

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kosteczkę na sitku do krojenia warzyw.



Krok 3

Cebulę drobno posiekać.



Krok 4

Kiszone ogórki i marynowane pieczarki osączyć, pokroić w drobną kostkę.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki połączyć ze śledziami, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.