Szybka surówka selerowa

Autor:

Kamila O

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ dużego selera korzeniowego
  • 2 jabłka winne
  • Sok z ½ cytryny
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • Sól
  • Natka pietruszki
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • Pestki dyni łuskane

Przygotowanie

Krok 1

Seler i jabłka obrać, opłukać.



Krok 2

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach, natomiast jabłka na tarce jarzynowej o dużych oczkach.



Krok 3

Skropić wszystko sokiem z cytryny, posypać cukrem, szczyptą soli i wymieszać z jogurtem naturalnym.



Krok 4

Wszystko razem wymieszać, przełożyć do miseczki, posypać natką i pestkami dyni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.