Składniki':

  • 1 szkl. ugotowanej kaszy pęczak
  • 1 kiszony ogórek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki majonezu
  • 5-10 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowany pęczak ostudzić, wsypać do miski.



Krok 2

Kiszonego ogórka pokroić w kostkę.



Krok 3

Cebulę drobno posiekać.



Krok 4

Kukurydzę wyłożyć na sito, osączyć z zalewy.



Krok 5

Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z kaszą, dodać majonez i szczypiorek, doprawić do smaku, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.