Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną

Autor:

Ania321

Osób: 11

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 11

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 300 g pieczarek
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1-2 łyżki sezamu
  • Jajko do posmarowania
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki oczyścić i pokroić w dość drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzane masło i podsmażyć przez kilka minut.



Krok 2

Następnie przełożyć pieczarki do miski, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki kapustę, wymieszać. Doprawić farsz papryką słodką, pieprzem i solą.



Krok 3

Ciasto francuskie pokroić na dwie równe części. Na każdą z nich nałożyć farsz i zwinąć w rulon.



Krok 4

Następnie pokroić rulony na kawałki. Posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami sezamu.



Krok 5

Piec paszteciki przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.