Sałatka Wiosenna

Autor:

kkwiatuszeekk

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka

  • 15dag makaronu ryżowego,
  • 20dag sera żółtego w kostce,
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej,
  • 20dag szynki konserwowej,
  • 2 duże świeze ogórki,
  • 1 pęczek szczypiorku

Sos

  • 4 łyżki śmietany 12% lub 18% łaciata,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól( według uznania ),
  • Pieprz świeżo zmielony (według uznania),
  • 1 łyżeczka majonezu

Przygotowanie

Krok 1

Najpierw gotujemy makaron ryżowy ok.10min żeby nie był zbyt miękki , miedzy czasie kroimy w kostkę ser, szynkę, ogórek(bez skóry) I siekamy szczypior. Kiedy makaron już ostygnie dodaejmy do miski kukurydze makaron pokrojoną szynkę,ser, ogórek, kukurydze. Mieszamy solimy I pieprzymy



Krok 2

W małej miseczce robimy sos do sałatki 4 łyżki śmietany wyciskamy.ząbki czosnku, następnie solimy pieprzymy I dodajemy łyżeczkę majonezu. Wszystko mieszamy jeżeli sos wyda się nam za.gęsty to nic! Ogórki świeze pod wpływem soli wydadzą wodę I sos pozmieszaniu z sałatką będzie idealny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.