Sałatka z awokado, pieczarkami i cukinią

Awokado uważane za egzotyczny owoc, coraz częściej pojawia na polskich stołach. Awokado mimo swojej kaloryczności wspomaga odchudzanie, chroni przed chorobami serce i zdrowie, wspomaga pracę układu pokarmowego i mózgu oraz chroni wzrok. Sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu i niezwykle smaczna.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Sezam

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja, Sezam

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • - 0,5 kg pieczarek
  • - 1 dojrzałe awokado
  • - 0,5 opakowania szpinaku
  • - 0,5 opakowania roszponki lub rukoli
  • - sos sojowy
  • - garstka sezamu
  • - oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki parzymy w gorącej wodzie. Następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy przez 3-5 minut.



Krok 2

Do miski wsypujemy roszponkę, szpinak i pieczarki.



Krok 3

Umyte awokado kroimy w plasterki. Układamy je na sałatce. Ostatnim krokiem jest dodanie pomidorków koktajlowych.



Krok 4

Teraz wystarczy polać wszystkie składniki sosem sojowym i posypać sezamem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.