Sałatka z bobem, serem pleśniowym i jajkiem

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30-40 dag bobu
  • 1 duży pomidor
  • 1 garść oliwek
  • 1 opak. sera pleśniowego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki przyprawy do sałatek
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zostawić do przestygnięcia, a następnie obrać ze skórki.



Krok 2

Pomidora pokroić w grubą kostkę i dodać do bobu.



Krok 3

Dodać również pokrojone na połówki czarne oliwki.



Krok 4

Ser pleśniowy pokroić na dość spore kawałki, dodać do reszty składników. Wymieszać.



Krok 5

Na wierzchu sałatki ułożyć pokrojone na ćwiartki jajka.



Krok 6

Wymieszać oliwę z oliwek z jogurtem naturalnym i przyprawą do sałatek. Powstałym sosem polać sałatkę. Oprószyć pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.